Gratis fragt på ordre over 500 kr. | Hurtig levering | Skriv til os for anbefalinger

Køb efter din hudtype

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Normal hud 

En velafbalanceret, normal hudtype er smidig, har en fin ensartet og glat struktur, føles hverken for fedtet eller for tør og har næsten ingen synlige porer. En normal hudtype betyder ikke, at det er den hudtype der er mest normal.


Tør hud 

Den tørre hudtype har fine, næsten usynlige porer og en talgproduktion, som er i underkanten. Den har derfor svært ved at opretholde en god fugtbalance, bliver hurtigt dehydreret og har nemmere ved at danne små indkapslede, hvide knopper (milier) samt fine linjer og rynker. Den mangler altså både fugt og fedt. Ofte har en tør hud også mere yderliggende og skrøbelige blodkar. I perioder kan huden føles mere sart, ru, let skællende eller stram i overfladen.

Moden hud / Med alderen ændrer hudens bindevæv sig, og huden mister sin fylde, fugt, fedt og fasthed. Moden hud er ofte tynd og viser levet liv med rynker fra glæde og bekymringer. Manglende fugt og fedt kommer ofte til udtryk ved tørhedslinjer, og huden kan have svært ved at opretholde glød. Huden er ofte præget af mange års påvirkning af frie radikaler og kan have pigmentpletter, samlinger af talg, enkelte forstørrede porer og ellers mange af de samme kendetegn som en tør hud.

Sensitiv hud

Sart, følsom, sensitiv eller reaktiv hud. Kært barn har mange navne, og en sensitiv hud kræver ofte også mere hensynstagen og omsorg end f.eks. normal hud. Kendetegnene er yderliggende og udvidede kapillærer på kinder og næse, irritation, blussende hud og rødme. Huden kan være ekstra følsom overfor stress, varme, kulde og bestemte mad- og drikkevarer. Hudtilstande som eksem og rosacea går ind under kategorien sensitiv hud. Børn og unge menneskers hud er fin og ny og bør derfor også plejes som en følsom hud.

Fedtet hud

Denne hudtype forveksles ofte med uren hud. Fedtet hud kan få bumser og hudorme, hvis porerne er tilstoppede. Det sker oftere end for en normal eller tør hud, fordi der er tendens til en overproduktion af talg/sebum, som hurtigere ophobes i porerne sammen med snavs og forurening. Men bumser kan opstå af forskellige årsager - og hos alle hudtyper. En fedtet hud har tydelige porer, en skinnende hudoverflade og er super godt stillet i forhold til rynker! Den beskyttende og blødgørende hudbarriere hos en fedtet hud beskytter mod dehydrering og holder huden spændstig og fyldig.

Kombineret hud / De fleste er en kombination af flere hudtyper. Ofte er det to forskellige hudtilstande, der er dominerende, og her er der mange kombinationer. De to, jeg oftest ser, er:

Tør eller normal hud på kinderne, men fedtet T-zone (næse, hage, pande), hvor huden helt naturligt har større porer og mere talgproduktion. Det kan også være kun panden eller kun næsen, som fedter.

Brug for mere vejledning?

Alle produkter du finder her på shoppen er anbefalet af os fra klinikken og vi kan derfor rådgive dig og hjælpe dig med at finde netop de produkter der dækker dit behov. Vi tilbyder desuden gratis fragt i hele landet.

Ring til os på tlf. 28 44 34 14 for personlig rådgivning eller udfyld nedenstående formular, og vi vender tilbage inden for 12 timer. 

De varmeste hilsner fra ArtByCat temaet <3